Jeżeli są to pracownicy starej daty, którzy od wielu, wielu lat pracują w szkole, to wiadomo, że nikt ich nie zwolni. Nowych nikt nie zatrudni bez studiów. Tak mi się przynajmniej wydajeM.W pisze: ↑piątek 24 mar 2023, 11:24A to że w administracji zatrudniają osoby bez wyższego wykształcenia, to mnie nie dziwi - u mnie w szkole 90% administracji ma tylko średnie (o ile takowe udało im się zdobyć). Choć w sumie przy obecnym braku chętnych do pracy w szkole cóż się dziwić, że przyjmują nauczycieli bez wykształcenia kierunkowego, czy choćby podyplomówki, a przecież i w niektórych szkołach pracują studenci, aby łatać etaty.
No to mylne odczucie - pracownicy są zatrudni w przedziale od niespełna roku do 5 lat wsteczDorota79 pisze: ↑piątek 24 mar 2023, 12:19Jeżeli są to pracownicy starej daty, którzy od wielu, wielu lat pracują w szkole, to wiadomo, że nikt ich nie zwolni. Nowych nikt nie zatrudni bez studiów. Tak mi się przynajmniej wydajeM.W pisze: ↑piątek 24 mar 2023, 11:24A to że w administracji zatrudniają osoby bez wyższego wykształcenia, to mnie nie dziwi - u mnie w szkole 90% administracji ma tylko średnie (o ile takowe udało im się zdobyć). Choć w sumie przy obecnym braku chętnych do pracy w szkole cóż się dziwić, że przyjmują nauczycieli bez wykształcenia kierunkowego, czy choćby podyplomówki, a przecież i w niektórych szkołach pracują studenci, aby łatać etaty.![]()
Wróć do „Biblioteka w Szkole - Forum Ogólne”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 60 gości