Masz rację, belek w różnych konfiguracjach jest tam wiele. W przypadku NPRCz obowiązuje nas potrójny logotyp składający się z trzech belek:
W razie kontroli sprawdzają dokładnie tytułyDorota79 pisze: ↑czwartek 18 maja 2023, 08:40Czy są jakieś wymogi odnośnie do zerówki, tzn. jakie książki trzeba uwzględnić, kupując? Dostałam z urzędu wytyczne i tam jest napisane, że nauczyciel nie może kupić dla siebie materiałów pomocniczych. Ale jak to rozumieć? Materiałem pomocniczym może być przecież książka dla nauczyciela (podaje tytuły, które wybrała sobie koleżanka): Dziecięca matematyka - dwadzieścia lat później. Książka dla rodziców i nauczycieli starszych przedszkolaków i Starsze przedszkolaki. Jak skutecznie je wychowywać i kształcić w przedszkolu i w domu. Chyba że chodzi o inne materiały pomocnicze, ale jakie w takim razie?
Nasz OP przysłał maila z informacją, że mamy czekać na umowę i nie robić zakupów wcześniej. Tego się trzymamy.
Już tłumaczę.Anna pisze: ↑środa 24 maja 2023, 17:09Zaczynam mieć wątpliwość. Kto z kim podpisuje tę umowę? Organ prowadzący (czyli Warszawa) z wojewodą i od tego momentu zaczynamy działać czy organ prowadzący czyli Warszawa? dzielnica? ze szkoła i od tego momentu działamy? Skoro pieniądze są na koncie szkoły tzn. że organ prowadzący podpisał umowę z wojewodą. I co dalej. Szkoła otrzymała tylko informację od księgowej z dzielnicy ze pieniądze mamy na koncie i mamy je wydać do października. Koleżanka z innej szkoły dzwoniła do dzielnicy i otrzymała info ze musi wysłać listę propozycji zakupowych do metodyka. Ja takiej informacji nie dostałam. Nie wiem czy to pomysł dzielnicy czy Warszawy. Ogólnie w tym roku odczuwam brak informacji z OP..
Można zakupić komplet z książkami, a teatrzyk jako zakup ze środków własnych. Karty do teatrzyku są książkami. Ja kupiłam komplet z 16. książkami za 1000zł. Na fakturze były dwie pozycje: zestaw 16 bajek i teatrzyk za 70 zł. Wtedy wystarczy opisać fakturę, że bajki zakupione w ramach NPRC, a teatrzyk zakupiony ze środków własnych szkoły, ale nie w ramach NPRC. Chyba nie powinno być problemu uzyskania takiej kwoty od dyrekcji, ewentualnie rady rodziców. No teraz trochę wyższej, bo ceny podskoczyły. Ale nawet jeżeli to 100 zł to i tak w zestawie taniej policzony jest teatrzyk niż osobny zakup-ok 250zł. Można się skontaktować ze sprzedawcą, zapytać czy nie ma możliwości jeszcze bardziej zmniejszyć kwoty teatrzyku na fakturze, a zwiększenia kwoty książek, ale może być problem, ponieważ jest różny VAT.SOSW dla Dzieci Nieslyszacych pisze: ↑poniedziałek 29 maja 2023, 12:34Teatrzyk Kamishibai - skrzyneczka. Wśród najczęściej zadawanych pytań znalazłam również dotyczące teatrzyku i bardzo się ucieszyłam, że można go zakupić w ramach NPRC. Ale u mnie OP odrzucił koleżance taki zakup i miała problemy. Jedynie książki i tylko książki. Czy gdyby wniosek zawierał Teatrzyk jako element wyposażenia, to by przeszło? Ja niestety nie zawarłam we wniosku teatrzyku , a bardzo mi na nim zależy. Czy jest jakiś sposób, aby to obejść?
Wróć do „Biblioteka w Szkole - Forum Ogólne”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 77 gości