Zacznij od sprawdzenia, co pozostało, aby zidentyfikować książki, które nie zostały uszkodzone przez powódź lub kradzież.samsonwilliams pisze: ↑poniedziałek 13 maja 2024, 05:42Witam, Na skutek zdarzenia losowego (zalanie oraz kradzież)nastąpiło zniszczenia bardzo dużej ilości księgozbioru. Jak teraz sporządzić protokół skoro nie wiem co zginęło. Z części zalanego mam karty książki. czy teraz zrobić skontrum co zostało... Oddział prowadzący chce protokół z uwzględnieniem co zostało zalne i ukradzione....czy mam teraz tysiące książek wpisywać w protokół...czy można to jakoś "obejść".
W związku z tym, że w szkole koło wolontariatu uruchomiło zbiórkę dla powodzian w porozumieniu z Urzędem Miasta i Gminy, poprosiłam koleżankę, która zajmuje się zbiórką, o zbadanie sytuacji. Czekam na informację, czy zalegające podręczniki przekazać na tę zbiórkę, czy też może będzie to przekazanie do konkretnej placówki. W każdym razie mamy w szkole to na uwadze. Jeśli będzie taka potrzeba, to również dokonam przeglądu księgozbioru i po uzyskaniu zgody od dyrektora przekażemy np. bajki i inne książki, które mamy w kilku egzemplarzach na stanie. Myślę, że na chwilę obecną to najpotrzebniejsze są inne rzeczy (chemia, artykuły suche spożywcze itp), a na książeczki, podręczniki przyjdzie jeszcze czas, jak będzie na to miejsce. Wtedy też pewnie uczniowie podzielą się swoimi książkami, które mają w biblioteczkach domowych i są w dobrym stanie.Alutka 2 pisze: ↑środa 18 wrz 2024, 09:11Witam,
mamy w szkole podręczniki w dobrym stanie, które przygotowujemy do przekazania na makulaturę. Pomyślałam o powodzianach. Czy macie jakiś pomysł jak przekazać te książki? Szkoda wyrzucać coś, co może jeszcze przydać się innym, zwłaszcza tak dotkniętym przez żywioł- kataklizm.
Wróć do „Biblioteka w Szkole - Forum Ogólne”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości