Dziękuję za ściągę! Wszystko działa.Biblus pisze:Są wyniki- pozytywne.
Zrobiłem jak doradzono w Vulcanie i wszystko działa jak należy. Nawet opisy z BN pobiera. Jeżeli więc macie jeszcze jakieś problemy, to powyżej jest ściąga.
Pozdrawiam
Nie, u mnie podręcznik jest nadal.Biblus pisze: I to by było tyle z mojej radości . Opisy co prawda pobiera, ale za to nie ma podręcznika w Pomocy (zawsze był). Wyświetla się komunikat "Brak pliku podręcznika! Upewnij się, że program został prawidłowo zainstalowany".
Też tak macie?
Biblioteka Narodowa zmieniła adres serwera. Nowe dane są tutaj:
https://www.bn.org.pl/aktualnosci/3639- ... 39.50.html
W zależności od posiadanego programu trzeba albo zmienić adres w Ustawieniach, albo pobrać aktualizację od producenta.
Jak to zrobić w MOL Optivum?sylv pisze:Tak, wszystkie systemy biblioteczne mają z tym problem ostatnio. Ale da się pobierać opisy przez Karo (zapis na dysku) - odrobinę dłużej trwa, ale idzie całkiem sprawnie
W programie oraz w Strefie Klienta MOL-a i VULCAN-a jest dostępny podręcznik. Na stronie 78 jest opisany proces importu opisów.Iwona66 pisze:Jak to zrobić w MOL Optivum?sylv pisze:Tak, wszystkie systemy biblioteczne mają z tym problem ostatnio. Ale da się pobierać opisy przez Karo (zapis na dysku) - odrobinę dłużej trwa, ale idzie całkiem sprawnie
Wróć do „Biblioteka w Szkole - Forum Ogólne”
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 22 gości