Też się zastanawiam, Mario, czemu koleżanki same sobie komplikują pracę. Zwyczajna książka broszur i podręczników służy właśnie do wpisywania m.in. podręczników. Nadać im kolejny numer, można dodać oznaczenie: cz.1. i tyle. W bazie danych komputerowej jest miejsce na oznaczenie części/tomu.
Należy pamiętać, że to podręcznik do "obrotu" szkolnego, teoretycznie - co rok będzie go miał kto inny. Praktycznie, trzeba się liczyć z odejściem w ciągu roku ucznia, przyjściem innego. Nie przypisywałabym książki do numeru ucznia..
A że zabawnie bywa z tym elementarzem w podstawówkach, wszyscy wiemy. U mnie paczki leżą, a ja mam nakazane czekać na decyzję- kogo? nie wiem, jak to będzie dystrybuowane.Nie mogę dostać nawet list uczniów klas 1 z sekretariatu /są nowi przedszkolni, są zmiany w poprzednich zerówkach/- " listy w trakcie ustalania" /chociaż każdy wychowawca już je oglądał wczoraj/. No cóż, czas leci, przytłaczające jest to, jak się nie szanuje cudzej pracy.
Będę miała mało czasu na organizację tej zabawy elementarzowej. Ciekawe, jak będzie z kolejną częścią, w poniedziałek paczki- we wtorek wydanie?