Pytam, bo gdzieś słyszałam, że co roku bierze się dodatkowy komplet podręczników na klasęRudolfina pisze: ↑poniedziałek 03 paź 2022, 09:11Tak, masz rację.Dorota79 pisze: ↑piątek 30 wrz 2022, 10:40Czy jeśli rok temu wzięłam dodatkowy komplet podręczników dla klasy 1a i 1b, który przypada na oddział, to w tym roku szkolnym nie mogę już wziąć dla nowej klasy 1a i 1b, która korzysta z zeszłorocznych podręczników, tylko np. dla klasy 1c, gdyby się taka pojawiła. Mam rację?
Niedokładnie. Przykładowo: jeżeli w poprzednim roku miałaś np. dwie klasy IV i był już dla każdej klasy kupiony dodatkowy zapas dla ucznia, a w tym roku są trzy klasy IV, to na ten rok szkolny można było zamówić tylko jeden dodatkowy komplet zapasu dla ucznia.Dorota79 pisze: ↑czwartek 06 paź 2022, 09:11Pytam, bo gdzieś słyszałam, że co roku bierze się dodatkowy komplet podręczników na klasęRudolfina pisze: ↑poniedziałek 03 paź 2022, 09:11Tak, masz rację.Dorota79 pisze: ↑piątek 30 wrz 2022, 10:40Czy jeśli rok temu wzięłam dodatkowy komplet podręczników dla klasy 1a i 1b, który przypada na oddział, to w tym roku szkolnym nie mogę już wziąć dla nowej klasy 1a i 1b, która korzysta z zeszłorocznych podręczników, tylko np. dla klasy 1c, gdyby się taka pojawiła. Mam rację?![]()
Ja dokładnie tak robię, ale chciałam się upewnić, czy dobrze robię. Jak widać dobrzeRudolfina pisze: ↑piątek 07 paź 2022, 09:23Niedokładnie. Przykładowo: jeżeli w poprzednim roku miałaś np. dwie klasy IV i był już dla każdej klasy kupiony dodatkowy zapas dla ucznia, a w tym roku są trzy klasy IV, to na ten rok szkolny można było zamówić tylko jeden dodatkowy komplet zapasu dla ucznia.
Refundacja w ramach dotacji celowej to koszmarbossfanka pisze: ↑środa 30 lis 2022, 14:14Dzień dobry. Czy ktoś z zajmujących się zakupami w ramach dotacji celowej miał już do czynienia z refundacją? Na czym to polega-mam fakturę za materiały dla ucznia, który przyszedł do szkoły już po aktualizacji wniosku. Szkoła opłaca fakturę ze swojego budżetu, a w przyszłym roku na wniosku wypełniam refundację z wysokością faktury? Jak o tym pamiętać....
Wróć do „Biblioteka w Szkole - Forum Ogólne”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 17 gości