Raport okresowyksanna pisze: ↑czwartek 04 lis 2021, 13:18Witam, może ktoś mi podpowie krok po kroku - chcę zestawienie czytelnictwa w konkretnej klasie z wyliczeniem średniej na 1 ucznia - czy jest taka możliwość w MOL Net+? Ja wchodzę w ranking czytelników, ale tutaj nie ma nazwisko uczniów, którzy nie wypożyczyli ani jednej książki i nie ma wyliczenia średniej.
Czy w raporcie okresowym mogę wygenerować zestawienie, ile w październiku wypożyczyła określona klasa, np. Va z wyliczeniem średniej na 1 ucznia?Raport okresowy
Wchodzisz w zakładkę INNEksanna pisze: ↑czwartek 04 lis 2021, 13:18Witam, może ktoś mi podpowie krok po kroku - chcę zestawienie czytelnictwa w konkretnej klasie z wyliczeniem średniej na 1 ucznia - czy jest taka możliwość w MOL Net+? Ja wchodzę w ranking czytelników, ale tutaj nie ma nazwisko uczniów, którzy nie wypożyczyli ani jednej książki i nie ma wyliczenia średniej.
Bardzo dziękujęWchodzisz w zakładkę INNE
wybierasz raport dzienny
konfigurujesz raport, czyli :
- wybierasz z list 'wypożyczenia,
- ustawiasz miesiąc jaki chcesz,
- NIE ZAZNACZASZ zwinięcie poziomu klas,zwinięcie szkoły
- ZAZNACZASZ "nie uwzględniaj podręczników"
Prawdopodobnie program nie podaje "liczby wypożyczeń w roku ...." dlatego, że w ustawieniach programu brakuje roku albo uczeń jeszcze nic w tym roku szkolnym nie wypożyczył.Dorothy pisze: ↑wtorek 09 lis 2021, 14:36Witam, pracuję na Mol Net+. Gdy otwieram konto czytelnika po prawej stronie mam jego dane: imię i nazwisko, klasę. Mam też "Liczbę wszystkich wypożyczeń", natomiast program nie podaje "Liczby wypożyczeń w roku". Tę ostatnią opcję miałam w ubiegłym roku szkolnym, w tym roku szkolnym nie mam podanej "Liczby wypożyczeń w roku". Czy można to jakoś włączyć? Pozdrawiam![]()
Wróć do „Biblioteka w Szkole - Forum Ogólne”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości