Witam, czy może wiecie jakie obowiązki są bibliotekarza w szkole podczas przeprowadzki biblioteki do nowej sali? Pakowanie, noszenie, nadzorowanie???? Czy można dopominać się o pomoc? I kto ustala czas potrzebny do przeprowadzki?
Dzięki pozdrawiam
Może starsze dzieci pomogą? U mnie by się rwały, ale chyba remont nie jest pisany mojej bibliotece...fiori pisze:U mnie będzie wymiana podłogi w czasie wakacji i nie będzie mnie w szkole. Wszystko muszę przygotować w ostatnich dniach nauki, równocześnie z odbieraniem podręczników. Przed rozpoczęciem roku, w ciągu 5 dni dyżuru będę musiała to wszystko doprowadzić do ładu i ogarnąć podreczniki do klas I-VII. Jakieś pomysły?...
(1 etat, ok. 500 dzieci).
Panie Januszu,Juliusz Wasilewski pisze:Nie sądzę, by np. w urzędzie gminy czy w jakiejkolwiek innej instytucji do przenoszenia materiałów ważących w sumie kilkanaście/kilkadziesiąt ton + ewentualnie regały itp. nie wynajęto jakichś ludzi/firmy, którzy przyjechaliby z odpowiednim sprzętem (kartony, wózki) i pod nadzorem wyznaczonego pracownika wszystko spakowali, a następnie przenieśli/przewieźli w nowe miejsce. To nie jest jakiś przerażający koszt.
Wszystko wskazuje na to, że niebawem (w związku z likwidacją gimnazjów) przenoszenie zbiorów będzie częstsze niż zwykle. Dyrektorzy powinni włączyć koszty przeniesienia zabiorów do wydatków związanych z realizacją zmian spowodowanych reformą
Kiedyś też przenosiłam książki z drugiego piętra, ale układałam na stole pingpongowym. Jest dużo wygodniej.iwona60 pisze: Potem książki ze starych regałów były układane w nowym pomieszczeniu (w części przeznaczonej na czytelnię) na podłodze,
To pewnie dzięki takim ludziom jak ty (oczywiście z całą skalą trudności, problemów, czasu które same na siebie biorą takie obowiązki itp) teraz mamy tego typu kłopoty Musisz sobie jakoś poradzić !!! Ja tak usłyszałam dzisiaj - i dostałam 3 dni na spakowanie biblioteki z 7 tysiącami woluminów.
Może wreszcie zacznijmy szanować siebie?????fiori pisze: ↑środa 15 lut 2017, 20:18U mnie będzie wymiana podłogi w czasie wakacji i nie będzie mnie w szkole. Wszystko muszę przygotować w ostatnich dniach nauki, równocześnie z odbieraniem podręczników. Przed rozpoczęciem roku, w ciągu 5 dni dyżuru będę musiała to wszystko doprowadzić do ładu i ogarnąć podreczniki do klas I-VII. Jakieś pomysły?...
(1 etat, ok. 500 dzieci).
Wróć do „Biblioteka w Szkole - Forum Ogólne”
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Google [Bot] i 3 gości