Malajka, to jest właśnie koszyk. Ten "kafelek", o którym pisałaś wcześniej - to jest koszyk. Wrzucasz książki do koszyka, a dopiero później możesz kliknąć "Wypożycz" i one dopiero wtedy trafiają na konto czytelnika. Taka procedura właśnie mnie denerwuje, bo jestem przyzwyczajona do znacznie prostszej i szybszej, która jest w Molu.Malajka pisze: ↑wtorek 22 gru 2020, 15:59Ja również bardzo się cieszę, że mogłam pomóc! )
Sprawdziłam teraz i mając otwarte konto jakiegoś czytelnika mogę dodawać po kilka ksiązek, zawsze wpisując na górze numer książki i one nie znikają i na końcu można kliknąć wypożycz. Czyli nie trzeba tego robić pojedynczo, mi przynajmniej tak się udało
Ten koszyk mi się pojawia na chwilkę tam na górze przy tym ludziku, ale jak tylko klikam Wypożycz - od razu znika. Więc nawet nie zwracam na niego uwagi.
Jedynie wiem dlaczego nie mam opcji wypożycz przy nauczycielach..
U mnie na szczęście jest sporo wypożyczeń i mogłam potrenować, także zwracanie książek jest proste, wystarczy wejść w konto czytelnika, zaznaczyć pozycje i już.
Także generalnie jestem bardzo zadowlona, a już w ogóle samo wpisywanie książek do bazy mając czytnik jest takie proste!
Ale dopiero po Nowym Roku będę drukować etykiety. Już teraz nie zdążę.
Dziękuję jeszcze raz za pomoc i wszystkim życzę zdrowych, pogodnych Świąt
Ale wczoraj uległam złudzeniu: myślałam, że koszyk zniknął. A niestety on jest nadal przy wypożyczaniu książek uczniom. Natomiast nie ma go na kontach nauczycieli - stąd moja pomyłka.
Ale to i tak żadna różnica, bo - tak jak piszesz - zawsze trzeba kliknąć na dole "Wypożycz", czy jest ten koszyk, czy go nie ma.