Witam serdecznie,
zaczęłam pracę w bibliotece niedawno. Czy 14 października mam wolne jak reszta nauczycieli? Podobno nie, bo to dzień wolny od zajęć dydaktycznych, a ja takich nie prowadzę. Jak to jest u Was?
Pozdrawiam
Wg mojego dyr - dzień wolny od zajęć dydaktycznych nie jest dniem wolnym od pracy. W praktyce wygląda to tak, że 14 października mamy w szkole spotkanie przy kawie. Oczywiście jakiś nauczyciel ma normalny dyżur w świetlicy. Zawsze w dniu wolnym od zajęć dydaktycznych ktoś ma dyżur w świetlicy - dwie osoby po 4 godziny. Dni dyżuru losujemy na początku roku szkolnego wszyscy, nauczyciel bibliotekarz też.
DEN 14 października nie jest dla nikogo dniem wolnym od pracy. Jest dniem wolnym od zajęć dydaktycznych, a nie od pracy. Dyrekcja szkoły ma prawo w tym dniu zarządzić posiedzenie Rady Pedagogicznej, szkolenia czy jakichkolwiek prace wynikających z założeń statutowych szkoły. Skąd w ogóle taka informacja, że to dzień wolny od pracy?
Wróć do „Biblioteka w Szkole - Forum Ogólne”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 42 gości