Zależy to również od dyrektora szkoły oraz wartości książki.BarbaraBB pisze: ↑czwartek 03 lis 2022, 20:01tunnel rush
Mam w bibliotece księgę inwentarzową główną (z wartością finansową) i księgę inwentarzową pomocy dydaktycznych (nie obliczam z niej wartości finansowej). Czy księgę inwentarzową pomocy dydaktycznych też wliczać do Skontrum?
Myślę, że to też zależy od szkoły i dyrektora uno online
Sporządzenie obszernej listy lub katalogu wszystkich książek, podręczników, materiałów źródłowych, czasopism i innych zasobów znajdujących się w bibliotece.natalie321 pisze: ↑poniedziałek 26 cze 2023, 06:09Zależy to od konkretnych wytycznych lub zasad stosowanych przez Twoją organizację lub instytucję. Zasadniczo Skontrum służy do uzgadniania i śledzenia wartości finansowej pozycji magazynowych. Jeżeli przedmiotowe undertale yellow pomoce dydaktyczne nie mają wyliczonej wartości finansowej, możliwe, że nie trzeba ich uwzględniać w Skontrum.
Wszystko zależy od decyzji dyrektora. U mnie wyraził zgodę na zamknięcie biblioteki na czas skontrum - 5 dni.magdalos pisze: ↑wtorek 02 sty 2024, 12:11Witam, mam pytanie, czy na czas skontrum zamykacie bibliotekę, czy jako bibliotekarz mogę być członkiem komisji (oczywiście i tak wiadomo, że będę wszystko robić sama:-)) i czy powołujecie się na Rozporządzenie Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego z dn. 29.10.2008 r. w sprawie sposobu ewidencji materiałów bibliotecznych? Czy może na inne rozporządzenie? I czy jest gdzieś w przepisach mowa, że na czas skontrum biblioteka szkolna może być zamknięta? Będę wdzięczna za odp.
Wróć do „Biblioteka w Szkole - Forum Ogólne”
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 2 gości