To jest umowa między kuratorem oświaty a organem prowadzącym.
U mnie umowa była gotowa w kwietniu, a pieniądze wpłynęły na konto szkoły w czerwcu - i dopiero od tego momentu mogłam ruszać z oficjalnymi akcjami oraz z zakupami. Taki był wymóg księgowości. Zapytaj księgową, czy u Was jest tak samo, tj. zakupy dopiero od daty otrzymania środków (muszą mieć z czego opłacać faktury).
Tak myślałam, że po wpłynięciu pieniędzy na konto, co potwierdziła księgowość.pani_karka pisze: ↑czwartek 25 kwie 2024, 11:05U mnie umowa była gotowa w kwietniu, a pieniądze wpłynęły na konto szkoły w czerwcu - i dopiero od tego momentu mogłam ruszać z oficjalnymi akcjami oraz z zakupami. Taki był wymóg księgowości. Zapytaj księgową, czy u Was jest tak samo, tj. zakupy dopiero od daty otrzymania środków (muszą mieć z czego opłacać faktury).
PS Kiedyś ktoś pisał na tym forum, że pieniądze dostał dopiero w lipcu...
Mogą to być np. gazetki na korytarzach (jeśli każda klasa ma swoją tablicę) o korzyściach płynących z czytelnictwa albo po prostu zachęcające do czytania. Ja to zrobiłam w szkole podstawowej zamiast spotkania z rodzicami na ten temat Gazetki były gotowe przed zebraniem dla rodziców, a ich zdjęcia dodatkowo zamieszczono na stronie szkoły i na profilu w mediach społecznościowych. Można było głosować na najlepszy projekt, a zwycięzcy dostawali nagrody książkowe - wystarczyło książek dla całej klasy. Wręcz pozbyłam się nadmiaru, bo akurat kończę NPRC i zostało mi dużo nagród
Spytam o te audiobooki - czy możesz napisać coś więcej, tzn. chodzi o tematykę, treść.Zuzza pisze: ↑czwartek 09 maja 2024, 13:28Jeśli chodzi o dzieci z niepełnosprawnością, kupiłam kilka audiobooków. Pod różne niepełnosprawności się je "podciąga". Z książek historycznych u mnie dziki szał na komiksy IPNu . Nie sądziłam, że to się spodoba, a potem musiałam jeszcze dokupić z innych funduszy. Mają kilka serii, u mnie zwłaszcza "Na tropie tajemnic" i "Wojenna odyseja". https://ipn.gov.pl/pl/publikacje/komiksy
U mnie nie chcą czytać serii "Wojny Dorosłych - Historie Dzieci" ani "Wojennej Odysei Antka Srebrnego", za to od zawsze - bo to nie nowość - rozchwytywana jest seria "Strrraszna Historia" (HarperCollins Polska), a ostatnio także "Ale Historia..." (Nasza Księgarnia).Dorota79 pisze: ↑czwartek 09 maja 2024, 10:26Co polecacie dla klas 1-8, co się u was sprawdza, jeśli chodzi o książki historyczne? Nawiązuję tu do zapisu z rozporządzenia w sprawie NPRCz, które mówi, że należy uwzględnić takie książki. Pytanie to również dotyczy dzieci z niepełnosprawnością - co im kupić?
Wróć do „Biblioteka w Szkole - Forum Ogólne”
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Google [Bot] i 2 gości