Hmmm... nie wiem ale się wypowiem. Dziękuję. Ale to nie są odpowiedzi na moje pytania.Pola z Opola pisze: ↑sobota 10 kwie 2021, 18:18Po pierwsze trudno zrozumieć, dlaczego mając dobrego Mola i wszystko uporządkowane, zgodziłaś się przejść na inny program. Ja też dostałam taką propozycję nie do odrzucenia, ale się zdecydowanie postawiłam, wyjaśniłam powody itp. Dyrekcja ustąpiła, widząc moją determinację.
Po drugie - nie odpuszczaj librusowi. To że informatyk coś powiedział, to nic nie znaczy. Masz jakąś umowę z librusem lub pisemną ofertę itp. jeśli tak, to muszą wypełnić warunki. Jeśli nie, to też nie sluchaj informatyka, tylko załatwiaj sprawę pisemnie (czyli mailem) - wymień, co nie zostało zrobione, co nie działa tak jak powinno. Asertywnie. A w razie czego niech dyrekcja pisze "wyżej". Pan informatyk może sobie różne rzeczy mówić. Niech kombinuje, co zrobić, żebyś była zadowolona. Nie występuj z pozycji petenta lecz z pozycji wymagającego klienta. Nie prosisz tylko oczekujesz zrealizowania zadania.
Błędy w księgach to poważna sprawa, odpowiedzialność i bardzo kłopotliwa (pracochłonna) sprawa do wyprostowania.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość